8 Temmuz 2010 Perşembe

PANDA PASTA

Gelelim pasta tarifine
2paket petit beurre büskivi
(kakaolu)75 gramlık 1 adet krem şanti
3 yemek kaşığı kakaoyarım su bardağı şeker
50gr.oda sıcaklığında erimiş margarin
Çikolata sos için
1,5 su bardağı su ile süt karışımı
2 yemek kaşığı nişasta 2-3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Krem şantiyi 1 bardağı süt ile çırpıyoruz..İçine kakaoyu,şekeri,margarini ekleyip yine çırpıyoruz.En son bu karışıma büskivileri iyice kırıp karıştırıyoruz.Yuvarlak bir kase alıp altına streç yayıyoruz.Daha sonra yaptığımız karışımı içine dökerek bastırarak her tarafını aynı seviyeye getiriyoruz.Sonra buzluğa atıp bir kaç saat donduruyoruz.Çikolata sos malzemelerini topaklanmaması için mikserle çırpıp kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz..Pastamız donduktan sonra çıkarıp üzerine döküyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder