8 Temmuz 2010 Perşembe

DİKEY PASTA











MALZEME LİSTESİ
4 yumurta

1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1adet kabartma tozu
1 adet vanilin
1 paket krem şanti


Tüm keklerde olduğu sırayla çırpıp en son portakal suyunu koyarak çırpıp ısınmış fırınımızda

pişiriyoruz.

İçine kürdan batırıp pişip pişmediğine bakıp çıkarıyoruz.

Kekimiz soğuduktan sonra boylamasına kekimizi 6 eşit parçaya bölüyoruz.

Her parçanın üzerine krem şanti sürerek gül böreği sarar gibi ortadan başlayıp

sararız.Her defasında dier parçayı ortadakilerin üzerine sararız.En son krem şanti ile kaplar

süsleyerek dolabımızda bekletip servis ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder