20 Haziran 2010 Pazar



KOKOŞ PASTA

İşte size yine güzel ve yeni bir tarif.Ben bunu bir blogcu arkadaşımda görüp denedim.Çokta beğendik acil misafirler için ideal.Gelelim tarifimize

KEKİ İÇİN

4 adet yumurta

2su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ(ben zeytinyağı kullandım)

1su bardağı su

1 paket kakao(yada 2 yemek kaşığı kakao)

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN

2adet 75 gr'lık krem şanti

Şantiyi çırpmak için 2 su bardağı süt(eğer dr.oetker ise)diğer krem şantilerde 2 pakete 1,5 su bardağı soğuk süt kullanılır.

ÇİKOLATA SOS

1çay bardağı su

1çaybardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nişasta

yada hazır çikolata sos(tarifi üzerinde)

YAPILIŞI

Kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz..Daha sonra içine sıvıyağı,sonra suyu ekleyip çırpıyoruz.En son olarak un ve kabartma tozu,kakaoyu koyup çırpıyoruz..Harcımızı küçük fırınların kare tepsisini yağlayıp harcımızı döküyoruz.Isıtılmış fırında 180 derecede içine bıçak battığında bulaşmayacak hale gelinceye kadar pişiriyoruz.Ama fırınının kapağını ilk 20 dakika açmıyoruz.Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz..

Krem şantimizi sütle çırpıp dolapta bekletiyoruz..

Çikolata sosumuzu tüm malzameleri küçük bir tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Üzeri delik delik olup koyulaşınca altını kapıyoruz.

Soğuyan kekimize krem şantimizi sürüyoruz.Üzerine kaşıkla çikolata sosu döküp bıçakla üzerinde çizgiler oluşturarak üzerine model veriyoruz.Ben pastamı buzluğa koydum çok güzel oldu.Afiyet olsun.