16 Haziran 2010 Çarşamba

Samırsak kebabı















SAMIRSAK Kebabı


Sevgili arkadaslar http://www.yapraksarma.blogcu.com/ adresinde yazarken blogcunun Doğru Düzgün çalışmaması yüzünden DİĞER blogu buraya. aktaracağım.Antepte Taze samırsak  çıkınca yapılan kebablardan birinin tarifini vereceğim .. Aslında samırsak Kebabı samırsak ortadan ikiye bölünüp arasına kıyma konarak yapılır.Ama Esim samırsakları Tek Tek ayırıp uzerine kıymaları yerleştirdi ..

YAPILIŞI


1kg.taze çıkmış kuru samırsak

Arzuya  göre  kıyma (750 gr. Yada 500 gr.)

karabiber, Tuz


Samırsaklar tane tane ayrılır .. Kıyma, Tuz ve karabiberle terbiyelenir .. Samırsakların uzerine yerleştirilir .. Fırın derecede 200 ısıtılır .. Fırına koyduğumuz kebabımıza daha sonra  tepsiye biber ve domateste ekleyip pişirebiliriz ... Afiyet Olsun ..

4 yorum:

  1. Selam anne yeni blogun hayırlı olsun Selin.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tat,hemen deneyeceğim,ellerinize sağlık,sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil
  3. Blogspota hoşgeldin Ablacığım.
    Kebabın da süper görünüyor. Sağlığıma kavuşunca denemek isterim inş =)

    YanıtlaSil
  4. Canım kardeşim Aslıhanım aslında kebabın orijinali şişte oluyor ama buda bizim usul oldu..sayfama hoşgeldin canım.umarım en kısa zamanda düzelirsin..

    YanıtlaSil