8 Temmuz 2010 Perşembe



BASİT ETİMEKLİ TATLI

Bu tatlıyı sıcak günlerde canı tatlı isteyenler için tavsiye ediyorum..Hem yapımı çok kolay hemde pratik bir tarif.Misafirede iyi bir alternatif.
MALZEME LİSTESİ
1paket tuzsuz etimek
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
KREMASI
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet vanilya
ÜZERİ İÇİN
75 gr'lık krem şanti
YAPILIŞI
Öncelikle bir su bardağı suyumuza 2 yemek kaşığı şekeri koyup ocakta şeker eriyip bir taşım kaynayınca kapıyoruz.Bu şerbeti tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz.
KREMAMIZI öncelikle sütün içine ununu,şekerini ve vanilyasını koyup topaklaşmasın diye mikserle çırpıp ununu iyice dağıttıktan sonra ocakta kısık ateşte ağır ağır ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.üzeri göz göz delik olup koyulaşınca ocağımızı kapıyoruz.Ve etimeklerimizin üzerine döküyoruz.Tepsiyi kımıldatmadan soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan kremamızın üzerine 75 gr.krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp dolapta beklettikten sonra etimek tatlımızın en üzerine sürüyoruz.Damla çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder