SAMIRSAK Kebabı
Sevgili arkadaslar http://www.yapraksarma.blogcu.com/ adresinde yazarken blogcunun Doğru Düzgün çalışmaması yüzünden DİĞER blogu buraya. aktaracağım.Antepte Taze samırsak çıkınca yapılan kebablardan birinin tarifini vereceğim .. Aslında samırsak Kebabı samırsak ortadan ikiye bölünüp arasına kıyma konarak yapılır.Ama Esim samırsakları Tek Tek ayırıp uzerine kıymaları yerleştirdi ..
YAPILIŞI
1kg.taze çıkmış kuru samırsak
Arzuya göre kıyma (750 gr. Yada 500 gr.)
karabiber, Tuz
Samırsaklar tane tane ayrılır .. Kıyma, Tuz ve karabiberle terbiyelenir .. Samırsakların uzerine yerleştirilir .. Fırın derecede 200 ısıtılır .. Fırına koyduğumuz kebabımıza daha sonra tepsiye biber ve domateste ekleyip pişirebiliriz ... Afiyet Olsun ..
Selam anne yeni blogun hayırlı olsun Selin.
YanıtlaSilÇok güzel bir tat,hemen deneyeceğim,ellerinize sağlık,sevgilerrrrr.....
YanıtlaSilBlogspota hoşgeldin Ablacığım.
YanıtlaSilKebabın da süper görünüyor. Sağlığıma kavuşunca denemek isterim inş =)
Canım kardeşim Aslıhanım aslında kebabın orijinali şişte oluyor ama buda bizim usul oldu..sayfama hoşgeldin canım.umarım en kısa zamanda düzelirsin..
YanıtlaSil